Psychosomatische Fysiotherapie helpt bij spanningsklachten.

Langdurige pijn of andere aandoeningen zoals bijvoorbeeld suikerziekte, maken je gevoeliger voor een depressie. De eerste tekenen van een depressie, angststoornis of overbelasting zoals burnout zijn vaak lichamelijk. Het hoofd en het lijf werken nauw met elkaar samen en beinvloeden elkaar, juist als het niet goed gaat. De psychosomatisch fysiotherapeut is specialist daar waar hoofd en lijf tegen elkaar inwerken. Ook met hoofd en lijf in beweging komen? Neem contact op. 

 

 

World Confederation for Physical Therapy

Wereldwijd is de fysiotherapie georganiseerd in de WCPT. De lidverenigingen Physical Therapy in Mental Health, heeft onderstaande infographics gepubliceerd. Wat valt hierin op? Veel mensen met psychische aanndoeningen bewegen veel te weinig en lopen hierdoor gezondheidsschade op. En, bewegen helpt juist bij het verminderen van psychische en lichamelijke klachten. De oproep is, ga meer bewegen! Lukt dat niet, laat je dan begeleiden door een fysiotherapeut, of een specialistisch fysiotherapeut

angst, pijn, depressie, mindfulness, running therapy, Angst, depressie, spanningsklachten, running therapy, pijn, mindfulness

Nieuwe foto's

Afgelopen zaterdag 23 juni hebben we onze lachspieren hard laten werken voor nieuwe foto's op de website. Stefan Segers de fotograaf ging vlot te werk, waardoor de kramp in de kaakspieren achterwege bleef. 

Nieuwe heup, knie en schouder

Dinsdag 5 juni heeft Debby de cursus "Postoperatieve revalidatie na een gewrichtsprothese van de heup, knie en schouder" gevolgd. Zij is weer helemaal bijgepraat over de diverse operatietechnieken en het belang van een goede revalidatie!

Wilt u hier meer over weten kunt u contact met ons opnemen.

Humanitas Zoetermeer op bezoek

Positieve Gezondheid

Zaterdag, 2 juni 2018

Als fysiotherapeuten vinden we het belangrijk om goed contact te hebben met vrijwilligers die op diverse manieren wat willen betekenen voor anderen. Wij zijn blij met het bezoek van de groep vrijwillgers van Humanitas aan onze praktijk. We hebben het gehad over Positieve Gezondheid. Hoe krijg je en houd je controle over jouw gezondheid? Daar kunnen de vrijwillgers van Humanitas u bij helpen. En als toch professionele ondersteuning nodig is, dan helpen wij graag

Review beoordeling kwaliteit

5 april 2018

Hartelijk dank voor uw beoordeling op Qualiview

In 2017 hebben 128 patienten de moeite genomen om ons te beoordelen. Hartelijk dank voor deze beoordeling, het helpt ons om nog beter te worden. En natuurlijk hartelijk dank voor de 8.9, een heel mooi cijfer.

FysioPalenstein op televisie

Op SBS6 zondag 26 oktober om 12:30

Fysiotherapeutisch Centrum Palenstein is te zien in het programma Mijn Lichaam Mijn Zorg. De opname is bij ons in de praktijk opgenomen en gaat over de Psychosomatische Fysiotherapie. Onze collega Markwin van Veelen is in het tweede deel van de bijdrage te zien. Vaak blijven mensen met klachten die niet medisch verklaard kunnen worden, hier lang mee doorlopen, terwijl de psychosomatisch fysiotherapeut u hiermee kan helpen.

De klachten uiten zich in:

 • extreme vermoeidheid
 • niet kunnen ontspannen
 • druk op borst,
 • benauwdheid
 • aanhoudende nek, rug en bekkenklachten
 • vaak lusteloosheid,
 • slecht slapen,
 • onzekerheid
 • moeite met concentreren
 • somber zijn
 • veel piekeren. 

De psychosomatisch fysiotherapeut is een specialistisch fysiotherapeut die na een 3-jarig Mastertraject juist deze mensen kan helpen. 

Meer informatie over aandoeningen

Kijkt u ook eens op de site van onze beroepsvereniging voor meer informatie over aandoeningen.