Mindfulness Cursus bij FysioPalenstein vanaf september 2017

CURSUS MINDFULNESS!


Je piekert over je werk, geld, relaties, de toekomst en je gezondheid. Hierdoor kun je vast komen te zitten in je denken. Mindfulness werkt ontspannend op zowel de gedachten als op het lichaam. Het maakt dat ervaringen dieper, vollediger of juist minder belastend zijn. Mindfulness brengt je dichter bij "zijn" . Niet alsmaar bezig zijn met wat moet of hoort maar meer vanuit wat er nu is, in plaats van wat er zou moeten zijn. Wat je ook doet, mindfulness kan je helpen het gemakkelijker of prettiger te doen.

KOSTEN:
€180,-

Voor nadere informatie of u aan te melden kunt u ons bellen op
079 331 42 93 of een bericht sturen op info@fysiopalenstein.nl

Valpreventieweek 2016

Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Met de juiste aanpak kan het valrisico bij ouderen effectief verlaagd worden.

 

Wat helpt om te voorkomen dat u valt? Meestal spelen meerdere factoren een rol, waar u het beste naar kan kijken. 

 • beweegprogramma’s gericht op mobiliteit, spierkracht en balans,
 • aanpassingen in huis/woonomgeving,
 • medicatiebewaking,
 • verbeteren visus
 • vitamine D suppletie.

www.veiligheid.nl

stappenteller gezond blijven

Stappenteller op de Gezondheidsmarkt Palenstein

In de week van Palenstein hebben wij op de Gezondheidsmarkt onze stappenteller uitgedeeld. Met de stappenteller kunt u meten of u voldoende per dag beweegt. Meer dan 10.000 stappen per dag? Dan zit u goed. Met minder dan 10.000 loopt u gezondheid gevaar. 

Matig intensieve lichamelijke activiteit, zoals fietsen of stevig wandelen, heeft al een gunstig effect op uw gezondheid. Regelmatig voldoende beweging verlaagt direct het risico op hartziekten, depressie, suikerziekte, botontkalking en meerdere vormen van kanker. 

Met de FysioPalenstein stappenteller kunt u monitoren hoe uw lichamelijke activiteit is. Als u door lichamelijke klachten niet op de 10.000 stappen of meer per dag kan komen, kan dat een reden zijn om hiervoor de fysiotherapeut te consulteren.

 

Veel beweegplezier toegewenst. 

 

 

Magda, Brigit, Debby, Erik en Markwin

Normen van lichamelijke (in)activiteit

De beste wensen voor 2016

Een gelukkig 2016 van Erik, Debby, Brigit, Magda en Markwin. 

En hoe gezond ben ik eigenlijk?

Op deze nieuwe site kunt u zelf uw gezondheid bepalen. Ook krijgt u tips over hoe u uw gezondheid kunt verbeteren. 

30 minuten bewegen

Hoeveel beweging per dag is gezond?

Al is geprobeerd om uw stappenteller of andere app op de telefoon aan te zetten en te kijken hoeveel u per dag beweegt? En wat is de minimum norm? De beweegnorm is minimaal 30 minuten per dag.

Hugo Falet met pensioen

Met ingang van 1 mei 2015 heeft Hugo Falet Fysiotherapeutisch Centrum Palenstein verlaten in verband met zijn pensionering. 

In Erik de Groot hebben wij een uitstekende collega gevonden die Hugo gaat opvolgen. Erik zal, net als Hugo, 5 dagen per week werkzaam zijn in onze praktijk.

De continuïteit van de praktijk is op deze manier gewaarborgd en wij wensen Erik veel werkplezier!

Brigit, Magda, Markwin en Debby

Ziekteverzuim door stress

In onze praktijk zien we al langer dat het aantal mensen met stressklachten en burnout toeneemt. Een hogere werkdruk, dreigend ontslag en minder mogelijkheden om over te stappen op een andere baan, zorgt ervoor dat de druk te hoog wordt. Uitputting is dan het gevolg, waarbij het niet meer kunnen ontspannen, continu moe en allerlei spierklachten het gevolg zijn. 

Juist bij deze klachten is het belangrijk om er snel bij te zijn. De balans herstellen is makkelijker als de uitputting beperkt is en pijn nog maar korte tijd aanwezig is. 

Heeft u deze klachten? Doe dan de check-up bij de fysiotherapeut gespecialiseerd in stressklachten. 

Lees ook bericht op Twitter

 

Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar

Wij wensen iedereen Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar. Veel bewegingsvrijheid in 2015! Hugo, Debby, Magda, Birgit en Markwin

Verstoorde balans tussen inspanning en ontspanning is de oorzaak van burnout, volgens Bram Bakker

Volgens Bram Bakker in NRC is een permanente overbelasting, een verstoorde balans tussen inspanning en ontspannen de oorzaak van veel depressies, angstklachten en burnout. De oplossing? Meer tijd voor leuke dingen, ontspannen en meer bewegen. Dat zorgt ervoor dat je herstelt en er wel tegen kunt. De psychosomatisch fysiotherapeut helpt hierbij. 

FysioPalenstein op televisie

Op SBS6 zondag 26 oktober om 12:30

Fysiotherapeutisch Centrum Palenstein is te zien in het programma Mijn Lichaam Mijn Zorg. De opname is bij ons in de praktijk opgenomen en gaat over de Psychosomatische Fysiotherapie. Onze collega Markwin van Veelen is in het tweede deel van de bijdrage te zien. Vaak blijven mensen met klachten die niet medisch verklaard kunnen worden, hier lang mee doorlopen, terwijl de psychosomatisch fysiotherapeut u hiermee kan helpen.

De klachten uiten zich in:

 • extreme vermoeidheid
 • niet kunnen ontspannen
 • druk op borst,
 • benauwdheid
 • aanhoudende nek, rug en bekkenklachten
 • vaak lusteloosheid,
 • slecht slapen,
 • onzekerheid
 • moeite met concentreren
 • somber zijn
 • veel piekeren. 

De psychosomatisch fysiotherapeut is een specialistisch fysiotherapeut die na een 3-jarig Mastertraject juist deze mensen kan helpen. 

Meer informatie over aandoeningen

Kijkt u ook eens op de site van onze beroepsvereniging voor meer informatie over aandoeningen.