Leven in het nu!

Eind december 2018 hebben we de mindfulness training, na 8 bijeenkomsten, succesvol afgesloten.

Onze gemotiveerde en enthousiaste deelnemers waren bij de eindevaluatie erg tevreden. 

Zij hebben voor 2019 nieuwe inzichten en genoeg na te lezen en/of te oefenen om het leven, zoals het is, volledig te ervaren.

 

Nieuwsgierig? En heb je ook interesse in een training mindfulness?

Kijk dan even verder op de website en neem contact op met Brigit of Magda.

 

Mijn Positieve Gezondheid Chronische Pijn

Mijn Positieve Gezondheid in 2019

Wat kan je in 2019 doen om zelf de baas te blijven over jouw gezondheid? Uit onderzoek van Machteld Huber blijkt dat gezondheid veel meer is dan alleen de af- of aanwezigheid van ziekte. Positieve gezondheid wordt gezien als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. 

 

Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past.

 

Breng jouw positieve gezondheid in kaart door de test in te vullen. Uit de test blijkt vaak dat je zelf al veel kan doen om je gezondheid positief te beïnvloeden. 

 

Wij helpen je graag bij het zelf de regie te voeren voor een betekenisvol leven in 2019. 

 

28-11-2018

Uw zorgverzekering 2019

Dit is de tijd van het jaar om te bekijken of uw ziektekostenverzekering nog voldoet aan uw wensen. Als het goed is heeft u uw nieuwe polis inmiddels ontvangen. Op www.defysiotherapeut.com of op www.fysiovergoedingen.nl of www.zorgverzekeringwijzer.nl kunt u uw polis vergelijken met andere polissen. 

 

Wij hebben inmiddels alle contracten met de diverse zorgverzekeraars ondertekend. U kunt dus altijd bij ons terecht!

 

Fysiotherapie wordt ook in 2019 alleen vergoed uit de aanvullende verzekering. Bij sommige aandoeningen wordt vanaf de 21ste behandeling, fysiotherapie uit de basisverzekering vergoed. Deze aandoeningen staan op de chronische lijst fysiotherapie of te wel de lijst Borst.

 
mindfulness cursus ontspannen stress

Mindfulness cursus

Zaterdag 1 december alweer de vierde keer van de mindfulnesstraining. Magda en ik ( Brigit ) zijn druk met de voorbereidingen voor de training, want iedere bijeenkomst heeft een ander thema.

Zou je ook meer rust en ontspanning willen ervaren in je leven, in het voorjaar van 2019, starten wij weer een training. Je kunt meer informatie vinden over onze training op onze website. Of je kan ons ook bellen voor meer informatie.

 

 

 

Kwaliteit fysiotherapie

Aan de studie

Kwaliteit is essentieel, daarom volgen wij het hele jaar door cursussen. Afgelopen zaterdag, 13 oktober hadden we met alle collega's een workshop van Lukas van Belkum. In ons vak zijn we specialist, maar hoe gebruik je een website, gebruik je reviews en maak je het bezoek aan onze praktijk nog prettiger. We hebben weer een heleboel geleerd en kunnen aan de slag.

Blended care rugpijn

Wetenschappelijk onderzoek naar rugpijn

Fysiotherapie bij lage rugpijn werkt, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Werkt fysiotherapie ondersteunt door een app nog beter? Dat wordt onderzocht in het e-exercise onderzoek. De tweede patient is al zo vriendelijk geweest om mee te werken. En daarom heeft Markwin die aan dit onderzoek meewerkt, een tweede e-exercise mok gekregen. 

 

Mindfulness Training

We starten 2 november 2018 weer met een training mindfulness. Het gaat plaatsvinden op zaterdag ochtend van 9:30 tot 11:00 en het zijn 8 bijeenkomsten. Als u interesse heeft, neem dan even contact met ons op. 

Psychosomatische Fysiotherapie helpt bij spanningsklachten.

Langdurige pijn of andere aandoeningen zoals bijvoorbeeld suikerziekte, maken je gevoeliger voor een depressie. De eerste tekenen van een depressie, angststoornis of overbelasting zoals burnout zijn vaak lichamelijk. Het hoofd en het lijf werken nauw met elkaar samen en beinvloeden elkaar, juist als het niet goed gaat. De psychosomatisch fysiotherapeut is specialist daar waar hoofd en lijf tegen elkaar inwerken. Ook met hoofd en lijf in beweging komen? Neem contact op. 

 

 

World Confederation for Physical Therapy

Wereldwijd is de fysiotherapie georganiseerd in de WCPT. De lidverenigingen Physical Therapy in Mental Health, heeft onderstaande infographics gepubliceerd. Wat valt hierin op? Veel mensen met psychische aanndoeningen bewegen veel te weinig en lopen hierdoor gezondheidsschade op. En, bewegen helpt juist bij het verminderen van psychische en lichamelijke klachten. De oproep is, ga meer bewegen! Lukt dat niet, laat je dan begeleiden door een fysiotherapeut, of een specialistisch fysiotherapeut

angst, pijn, depressie, mindfulness, running therapy, Angst, depressie, spanningsklachten, running therapy, pijn, mindfulness

Nieuwe foto's

Afgelopen zaterdag 23 juni hebben we onze lachspieren hard laten werken voor nieuwe foto's op de website. Stefan Segers de fotograaf ging vlot te werk, waardoor de kramp in de kaakspieren achterwege bleef. 

Nieuwe heup, knie en schouder

Dinsdag 5 juni heeft Debby de cursus "Postoperatieve revalidatie na een gewrichtsprothese van de heup, knie en schouder" gevolgd. Zij is weer helemaal bijgepraat over de diverse operatietechnieken en het belang van een goede revalidatie!

Wilt u hier meer over weten kunt u contact met ons opnemen.

Humanitas Zoetermeer op bezoek

Positieve Gezondheid

Zaterdag, 2 juni 2018

Als fysiotherapeuten vinden we het belangrijk om goed contact te hebben met vrijwilligers die op diverse manieren wat willen betekenen voor anderen. Wij zijn blij met het bezoek van de groep vrijwillgers van Humanitas aan onze praktijk. We hebben het gehad over Positieve Gezondheid. Hoe krijg je en houd je controle over jouw gezondheid? Daar kunnen de vrijwillgers van Humanitas u bij helpen. En als toch professionele ondersteuning nodig is, dan helpen wij graag

Review beoordeling kwaliteit

5 april 2018

Hartelijk dank voor uw beoordeling op Qualiview

In 2017 hebben 128 patienten de moeite genomen om ons te beoordelen. Hartelijk dank voor deze beoordeling, het helpt ons om nog beter te worden. En natuurlijk hartelijk dank voor de 8.9, een heel mooi cijfer.

FysioPalenstein op televisie

Op SBS6 zondag 26 oktober om 12:30

Fysiotherapeutisch Centrum Palenstein is te zien in het programma Mijn Lichaam Mijn Zorg. De opname is bij ons in de praktijk opgenomen en gaat over de Psychosomatische Fysiotherapie. Onze collega Markwin van Veelen is in het tweede deel van de bijdrage te zien. Vaak blijven mensen met klachten die niet medisch verklaard kunnen worden, hier lang mee doorlopen, terwijl de psychosomatisch fysiotherapeut u hiermee kan helpen.

De klachten uiten zich in:

 • extreme vermoeidheid
 • niet kunnen ontspannen
 • druk op borst,
 • benauwdheid
 • aanhoudende nek, rug en bekkenklachten
 • vaak lusteloosheid,
 • slecht slapen,
 • onzekerheid
 • moeite met concentreren
 • somber zijn
 • veel piekeren. 

De psychosomatisch fysiotherapeut is een specialistisch fysiotherapeut die na een 3-jarig Mastertraject juist deze mensen kan helpen. 

Meer informatie over aandoeningen

Kijkt u ook eens op de site van onze beroepsvereniging voor meer informatie over aandoeningen.