Fysiotherapie

Leven is bewegen.

 

Een van onze fysiotherapeuten luistert naar de reden van uw komst en uw wensen tot verbetering. Hij of zij kijkt samen met u naar uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen, behandeling en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen. Zo haalt u uit het leven wat erin zit.

 

Klachten waarmee patiënten bij de fysiotherapeut komen zijn:

  • Pijn
  • Afname van functioneren op werk of thuis
  • Na een operatie of behandeling in het ziekenhuis
  • Spannings- of stressklachten in combinatie met lichamelijke klachten.
  • Aanhoudende of chronische peesklachten

 

Specialisaties binnen de fysiotherapie in onze praktijk zijn manuele therapie, psychosomatische fysiotherapie en oedeemfysiotherapie. Daarnaast zijn we aangesloten bij de volgende netwerken:

 

Adviseren, begeleiden en behandelen

Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten.

 

Gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld.

Grondige aanpak van (pijn)klachten

Fysiotherapie kan toegepast worden bij verschillende klachten. Een belangrijke groep vormt de klachten van het bewegingsapparaat, zoals rug- en nekpijn en problemen met de gewrichten.

 

De pijn kan variëren van mensen die vrijwel invalide zijn tot topsporters die door een blessure niet optimaal kunnen presteren. Daarnaast speelt fysiotherapie een belangrijke rol bij de revalidatie na ongelukken of ziekte.

Therapeutische handgrepen

De bekendste vorm van behandeling is massage. Daarnaast het met de handen in bewegingen zetten van gewrichten, ook wel mobilisaties of manipulaties genoemd. 

Hierbij wordt door verschillende handgrepen een therapeutisch doel bereikt. Dat doel kan zijn: pijnvermindering, spierontspanning en verbetering van de doorbloeding.

Zelf aan herstel werken

Weten wat u heeft, hoe het lijf werkt en ook hoe pijn in elkaar steekt, helpt om te leren om gaan met uw aandoening. Het zelf oefenen en opbouwen van functie en kracht helpt bij het bereiken van verschillende doelen, zoals het versterken van spieren, bewegelijk maken van gewrichten en verbetering van de algemene conditie.

Toegepaste therapieën

Onze fysiotherapeuten weten wanneer welke therapie het beste is voor u. Zo kunt u het advies krijgen dat het voor u het beste is om naar een collega te gaan. Ook kan het gebeuren dat een therapie wordt voorgesteld die u misschien niet had verwacht. Wij bespreken graag de mogelijkheden die we u kunnen bieden.